Yrittäjyystaitoja pelaamalla

Tralla.fi:stä löytyy paljon erilaisia yrittäjyys- ja taloustaitoja kehittäviä pelejä eri koulutusasteille. Pelivaihtoehdoista löytyy perinteisiä lautapelejä, digipelejä sekä pelillisiä oppimiskokonaisuuksia. Monia pelejä pystyy loistavasti hyödyntämään myös etäopetuksessa.

 

Pelillisyyttä on tutkittu esimerkiksi yläkouluille suunnattujen ohjelmien osalta. Pelillistämisestä on havaittu paljon myönteisiä kokemuksia sekä oppilaiden että opettajien osalta. Pelaamisen kerrotaan tuovan vaihtelua opetukseen, motivoivan oppilaita, syventävän käsiteltävää asiaa sekä tuovan käsitteitä tutuksi hauskalla tavalla.

Pelillisyys ja digitaaliset työvälineet ovat yhä enemmän arkeamme, mikä tuo myös mukanaan haasteita. DigiConsumers-hankkeen webinaaritallenteessa Miten nuori sukupolvi pelastetaan hukkumasta? kuullaan yhteiskunnan digitalisoitumisen ja koronan vaikutuksista nuoriin. Webinaari sisältää muun muassa professori Panu Kalmin (Vaasan yliopisto) esityksen Pelit talousopetuksen digitaalisina työkaluina, joka alkaa tallenteen kohdasta 45:30.

Alle olemme Tralla.fi:ssä koonneet pelejä eri koulutusasteille, jotka kehittävät yrittäjämäisiä valmiuksia. 

Opettavaisia pelihetkiä!

Liitetyt materiaalit

Tarmo-yrittäjäpeli