Tallenne Tralla.fi:n virtuaalisesta yrittäjävierailusta pe 21.5.

Tralla.fi järjesti virtuaalisen yrittäjävierailun oppilaitoksille perjantaina 21.5.2021 klo 9-10 yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille. Yrittäjävierailulla oli mukana sarjayrittäjä Johannes Laine. Tästä pääset katsomaan tallenteen vierailusta.

Vierailulle osallistui upea joukko osallistujia ympäri Suomen eri oppilaitoksista. Vierailulla nuoret pääsivät kuulemaan yrittäjän Johannes Laineen arjesta ja hänen yrittäjäkokemuksistaan. Johannesta vierailulla oli haastattelemassa Elli Jaakola, joka on itse perustanut nuorena yrityksen ja nyt mentoroi nuoria kesäyrittäjiä. Lisäksi vierailulla toteutettiin aktivoivia tehtäviä, joissa osallistujat pääsivät pohtimaan muun muassa omia periaatteitaan sekä vahvuuksiaan ja yrittäjämäisiä valmiuksiaan.

Kuva: Juha Paavilainen

Virtuaalisella yrittäjävierailulla mukana Johannes Laine

 

Yrittäjävierailulla oppilaat ja opiskelijat kuulivat muun muassa lyhyesti Johannes Laineen yrityksistä sekä pääsivät tutustumaan häneen yrittäjänä. Johannes Laine on mukana yli kymmenessä yrityksessä. Hän kuvailee itseään intohimoiseksi sarjainnostujaksi ja unelmien toteuttajaksi. Johannes tekee myös Kohti unelmia -podcastia, jota voi mm. hyödyntää opetuksessa. Johanneksesta sekä hänen yrityksistään voit lukea lisää osoitteessa www.johanneslaine.fi

Kuva: Ville-Veikko Väisänen

Hyödynnä virtuaalivierailun tallennetta oppitunneillasi

 

Katso oppilaidesi kanssa tallenne jälkikäteen tästä. Vierailun Menti.com-tehtävät eivät valitettavasti enää ole jälkikäteen käytössä. Virtuaalivierailun ensimmäinen aktivoiva tehtävä on sovellettu Bisnesplan-työkirjasta sivulta 7 löytyvän tehtävän ”5 periaatettasi” pohjalta. Toisessa tehtävässä osallistujia pyydettiin pohtimaan, millaisia vahvuuksia ja yrittäjämäisiä valmiuksia heillä on ( 3 kpl.) sekä toisaalta miettimään, millaisia vahvuuksia ja valmiuksia heidän tarvitsee vielä kehittää itsessään (3 kpl.). Lopuksi osallistujat pohtivat, mitä he oppivat vierailun aikana. Alla virtuaalivierailun ohjelma.

Ohjelma

 

9.00 Tervetuloa

9.05 Orientoituminen yrittäjävierailuun: 5 periaatettasi

9.10 Millainen yrittäjä on Johannes Laine?

  • Yrittäjän haastattelu ja kysymykset

9.40 Aktivoiva tehtävä: Vahvuudet ja yrittäjämäiset valmiudet

9.50 Mitä olet oppinut?

9.55 Vinkkejä tulevaisuuteen

10.00 Vierailu päättyy

Lämmin kiitos kaikille aktiivisesta osallistumisesta sekä Johannekselle ja Ellille antoisasta yrittäjähaastattelusta!

Liitetyt materiaalit

Kohti Unelmia -podcast