Tralla logo
  • Materiaalit
  • Ajankohtaista
  • Opettajalle
  • Info
  • English
  • Svenska
Tralla logo
  • Materiaalit
  • Ajankohtaista
  • Opettajalle
  • Info
  • English
  • Svenska
Tuotekortti Maksuton

YH5-kurssi yhteisopettajuutena – Tunne Työ 2.0

3.3.2021
YH5-kurssi toteutettiin yhteisopettajuutena ensimmäisen vuosikurssin ohjausryhmälle. Kurssi toimi aloituspakettina ryhmän pienimuotoiselle yritystoiminnalle. Työelämän yhteistyökumppanina oli Business Mill Lappeenranta. Mallia on kehitetty Tunne Työ 2.0 -hankkeessa. Hanketta on rahoittanut Euroopan sosiaalirahasto.

Mistä on kyse?

Kurssin kuvaus: Kaksi eri aineen opettajaa, yhteiskuntaopin sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, toteuttivat YH5-kurssin yhteistyönä. Kurssin kävivät kaikki äidinkielen ja
Laajenna

Kurssin kuvaus:

Kaksi eri aineen opettajaa, yhteiskuntaopin sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, toteuttivat YH5-kurssin yhteistyönä. Kurssin kävivät kaikki äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan ohjausryhmän opiskelijat, sillä ryhmä alkaa kerätä rahaa yhteistä matkaa varten. Työskentely tapahtui niin yksilö-, pari-, kuin tiimityönä.

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja vastasi erityisesti ryhmäyttävistä tehtävistä sekä brändäyksen ja markkinoinnin käsittelystä. Brändäyksessä suunniteltiin ryhmän oman myytävän tuotteen, tuunatun lakritsin, arvoja ja brändiä.

Kurssi jaettiin meillä kahden jakson ajalle, ja toisen jakson aikana opiskeltiin koronan takia etäopetuksessa.

Tavoitteet:

Tavoitteena on tiimiyttää ryhmää ja tutustuttaa sitä yrittäjyyteen. Tavoitteena on myös luoda opiskelijoille pohja ryhmän oman liiketoiminnan aloittamiseen (pienimuotoiseen varainkeruuseen).

Arviointi:

Kurssi arvioitiin hyväksytty/hylätty. Hyväksytty arvosana edellytti tunneille ja keskusteluihin osallistumista, tehtävien tekemistä sekä parin pienen välitestin hyväksyttyä suoritusta.

Kesto:

Yksi kurssi (38 h).

 

Piilota

Mitä opitaan?

Kyky muuttaa ideat toiminnaksiKyky ymmärtää taloutta ja sen toimintaaMahdollisuuksien havainnointi ja hahmottaminen sekä niihin tarttuminen

Mihin oppiaineeseen?

Laaja-alainen osaaminenYhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Mikä sisältötyyppi?

Malli

Mille koulutusasteelle?

Lukiokoulutus

Aiheet?

Harjoitusyritys- ja osuuskuntatoiminta

Kesto?

Kurssi

Vaikeusaste?

Vaativa

Kieli?

Suomi

Avainsanat

HankeKurssin tuunausTyöelämätaidot

Miten toimitaan?

1

Etsikää ainakin kahden opettajan tiimi, joka alkaa toteuttaa kurssia tai opintojaksoa. Toisen opettajan tulee olla yhteiskuntaopin opettaja.

2

Suunnitelkaa, mille ohjausryhmälle kurssi tai opintojakso suunnataan. On hyvä miettiä esimerkiksi sitä, rekrytoidaanko opiskelijat erikseen. Meillä opettaja ehdotti ensimmäisen luokan alussa rahankeruuta ja sen aloitukseksi YH5-kurssia, ja ryhmä innostui ja lähti mukaan.

Suunnitelkaa yhdessä kurssin tai opintojakson käytännön toteutus: miten jaatte opetuksen, oletteko yhdessä paikalla, missä jaksossa kokonaisuus toteutetaan jne.

3

Ottakaa yhteyttä mahdollisiin yhteistyökumppaneihin, jotka lisäävät kurssin työelämälähtöisyyttä. Tällä kurssilla yhteistyökumppanina oli Business Mill Lappeenranta, joka tarjoaa osaamispohjaisille ja kasvuhaluisille eteläkarjalaisille yrityksille ja tiimeille tukea liiketoiminnan kehittämiseen. Kurssilla oli myös yritysmaailman vierailijoita.

4

Tehkää selkeä suunnitelma, kumpi opettaja ottaa ryhmän pienimuotoisen yritystoiminnan vastuulleen kurssin jälkeen.

5

Toteuttakaa kurssi ja siihen liittyvä yritystoiminta suunnitelman mukaan.

Palautetta

“Parhaita asioita kurssilla olivat yhteistyökumppani Business Millin edustajalle pidetyt pitchaukset ja niihin liittyvät liikeideoiden kehittelyt sekä vieraat. Käytännön osuutta olisi voinut olla enemmänkin.”
– Lappeenrannan Lyseon lukion opiskelijat

Ota yhteyttä

Niina Hämäläinen / Lappeenrannan Lyseon lukio / Tunne Työ 2.0 -hanke

niina.hamalainen@edu.lappeenranta.fi

https://www.tunnetyo.fi/

Tralla logo
Tralla.fi
Eteläranta 10
00130 Helsinki
  • Info
  • Medialle ja kumppaneille
  • Tietosuoja- ja rekisteriseloste
© 2023 Yksityisyrittäjäin Säätiö