Tunne Työ – suunnittele ura -hanke järjesti hankkeessa mukana oleville oppilaitoksille ja työelämän edustajille työelämätreffit. Työelämätreffit järjestettiin Espoon lukioiden kesätyömessujen yhteyteen ja treffeille pyydettiin kesätyömessujen yhteistyökumppaneita. Työelämätreffeille saapui opettajia Helsingin, Espoon ja Vantaan lukioista, sekä edustajat kuudesta eri yrityksestä. Tapahtumassa oli kaksi puheenvuoroa: aluksi nuori myyntipäällikkö kertoi omasta työurastaan ja lukion tarjoamista työelämämahdollisuuksista. Toinen puhuja saapui yrityksestä, jossa on jo pitkään toteutettu oppilaitosyhteistyötä. Inspiroivien puheenvuorojen jälkeen järjestettiin pikatreffit, jossa lukioiden edustajat liikkuivat ryhmissä yritysten edustajien luota toiselle. Aikaa pikadeiteillä oli 7min, jonka aikana osallistujia pyydettiin miettimään oppilaitoksen ja yrityksen tarpeita ja resursseja, sekä pohtimaan konkreettisia tapoja tehdä yhteistyötä.
Vaativuus
Keskiverto
Toteuttaja
Työelämätreffit voi toteuttaa kuka tahansa oppilaitoksen, tai työelämän edustaja.
Soveltuvat yhteistyökumpanit
Työelämätreffien yhteistyökumppaniksi soveltuvat kaikki työelämän edustajat.
Ennakkovalmistelut ja resurssit
Tapahtuman järjestäminen vaati ennakolta työelämän edustajien tavoittamisen ja kutsumisen. Lisäksi tapahtumaan pyydettiin puhujia, varattiin tila ja järjestettiin tarjoilut.
Tunne Työ -hankkeen työelämätreffeillä osallistujille tarjottiin kahvit ja välipalaa. Lisäkustannuksia tuli tilan vuokraamisesta, mutta työelämätreffit onnistuvat myös lukion omissa tiloissa.
Yhteistyökumppanin rooli ja hyöty
Tapahtumassa työelämän ja oppilaitosten edustajat tapasivat kerralla useita mahdollisia yhteistyökumppaneita, kuulivat yhteistyön järjestämisestä ja saivat innostusta toimia yhteistyössä. Yhteistyökumppanien hyöty oppilaitosyhteistyössä riippuu yhteistyökumppanien tarpeista – Tunne Työ -hankkeen työelämätreffeillä yhteistyökumppanit saivat sovittua yhteistyömuotoja joiden avulla he mm. saivat rekrytoitua nuoria kesätöihin.
Toiminnan vakiinnuttaminen
Toiminnan vakiinnuttaminen oppilaitosten omaksi tai usean oppilaitoksen vakituiseksi yhteistyömuodoksi edellyttää oppilaitoksissa vastuuhenkilöiden sopimista tai esim. työelämätiimiä, jonka vastuulla vuosittaisten treffien järjestäminen on.