Etu-Töölön lukiossa toteutettiin malli jonka avulla opiskelijoiden työelämän tuntemusta voitiin hyödyntää osana opiskelijan opintoja. Mallin tarkoituksena oli kerätä selkeästi nähtäväksi paketiksi opiskelijoiden työelämässä hankkimia tietoja ja taitoja. Samalla opiskelijoita pyrittiin kannustamaan mainittujen taitojen hankkimiseen ja jo opittujen asioiden analysointiin. Mallin toteuttivat Tunne työ-hankkeeseen osallistuneet opettajat. Malli jalkautettiin infotilaisuuksilla ja työpajoilla. Työelämäpassi oli kokonaisuudessaan sähköinen ja toimi pääsääntöisesti yhden opettajan ylläpitämänä.
Vaativuus
Keskiverto
Toteuttaja
Opiskelija, opettaja, opinto-ohjaaja ja lukiokoulutuksen järjestäjä
Toteutettavissa kaikilla vuosikursseilla
Soveltuvat yhteistyökumpanit
Toteutettavissa ilman yhteistyökumppania
Ennakkovalmistelut ja resurssit
Mallin toteuttamiseen tarvittiin yhteistyötä erityisesti oppilaanohjauksen puolelta sekä tietenkin oppilaitoksen johdon tuki. Toteuttamiseen vaaditut resurssit olivat suunnitteluun käytetyn ajan lisäksi varsin vähäiset. Infotilaisuuden lisäksi mallia on esitelty muutamassa työpajassa ja pidetty esillä mm. ryhmänohjauksen yhteydessä. Tekemiseen riittivät käyttöön annetut kannettavat tietokoneet. Työelämäpassille tehtiin myös esittelyvideo, jonka tekemiseen vaadittiin kamera ja hieman avustajia.
Mallin toteuttamisella oli minimaalinen vaikutus muiden aineiden opettajiin. Mallin esittely tapahtui mallin kehittäjien toimesta, ja tietoa jaettiin valmiiden RO-tiedotteiden kautta. Muutenkin mallin esittely pyrittiin sijoittamaan jo ennalta sovittujen tapahtumien yhteyteen.
Opiskelijoiden rooli ja hyöty
Opiskelijat dokumentoivat omaa tutustumistaan työelämään.
Toiminnan vakiinnuttaminen
Mallin juurruttaminen vaatii aktiivista tiedottamista ja vastuuhenkilön nimeämistä.