Kemian tutkimuskurssilla toteutettiin molekyyligastronomian opetuskerta Kimpisen lukion kotitalousluokassa. Opetuksesta vastasi Saimian keittiömestari, joka kertoi suklaan kemiasta ja temperoinnista. Teoriaosuuden jälkeen valmistimme suklaakonvehteja.
Vaativuus
Helppo/nopea
Toteuttaja
Opettaja, Yritys tai muu työelämän edustaja, Kolmas sektori
2. vuosikurssilla/ 3. vuosikurssilla
Soveltuvat yhteistyökumpanit
Ravintola-alan asiantuntija, esimerkiksi keittiömestari
Ennakkovalmistelut ja resurssit
Lukion kotitalousluokka varattiin kurssin käyttöön. Saimian opettaja toi mukanaan tarvittavat välineet.
Mallin toteuttaminen ei vaikuttanut muihin opettajiin tai oppilaitoksen toimintaan.
Mallin toteuttamisesta saattaa tulla lisäkustannuksia, esimerkiksi materiaalikuluista.
Opiskelijoiden rooli ja hyöty
Opiskelijat osallistuivat suunniteltuun ohjelmaan. Kokemus lisäsi opiskelijoiden tietoisuutta erilaisista kemian uravalinnoista.
Yhteistyökumppanin rooli ja hyöty
Yhteistyökumppanilla oli päävastuu opetuskerran suunnittelusta ja toteutuksesta. Kumppani saa mainosta edustamalleen koulutusohjelmalle tai yritykselle.
Toiminnan vakiinnuttaminen
Mallia on tarkoitus toteuttaa vuosittain. Mallin avulla voi markkinoida kurssia opiskelijoille.