Tavoitteet: Korkeakouluyhteistyö auttaa opiskelijoita hahmottamaan korkeakouluissa tarvittavia ominaisuuksia, kuten itseohjautuvuutta, suunnitelmallisuutta, kurinalaisuutta ja elämänhallintataitoja.
Opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus korkeakoulukurkistukseen. Oppilaitoksen kannalta jälkiohjauksen tarve vähenee. Yhteistyö on myös korkeakouluja hyödyttävää projekteja/opintopisteitä/kokemusta kartuttamalla. Yhteistyöstä kannattaa pyrkiä tekemään pysyvää ja sellaista, mikä ei ole yksittäisistä
henkilöistä riippuvaista.
Kohderyhmä: erityisesti lukiot/ammattikoulut, joilla ei ole korkeakouluja omassa kaupungissa
Toteutus: Vaihtelee: helpoiten korkeakouluyhteistyö onnistuu ottamalla yhteyttä lähimpään korkeakouluun ja sitä kautta lähtee pohtimaan sopivaa yhteistyömuotoa.
Kesto: mahdollisimman jatkuva yhteistyö
Materiaali: Tapahtumasta/toiminnosta riippuen
Soveltuva ryhmän koko: koko koulu/opintoryhmä/tilanteen mukaan
Ohje: Tässä kortissa on lyhyt ohjeistus siihen, miten pääsee korkeakouluyhteistyössä alkuun. Kortin lopussa on esimerkkejä siitä, minkälaista yhteistyötä Riihimäen lukio on tehnyt muiden korkeakoulujen kanssa.
Aivan aluksi kannattaa pohtia:
1. Minkälaisia korkeakouluja teidän paikkakunnalla/lähistöllä sijaitsee
2. Minkälaista yhteistyötä teidän koulunne haluaa korkeakoulujen kanssa tehdä ja miten koulu on valmis resurssoimaan yhteistyötä (osana opon työtä/kaikki opettajat omissa oppiaineissaan)
3. Yhteistyön laajuutta/pituutta, esim. halutaanko jatkuvaa yhteistyötä, korkeakoulujen tekemiä luentoja, kursseja yhteistyössä vai mitä?
4. Keneen ottaa yhteyttä korkeakoulussa ja aloittaa yhteistyö (esim. kutsu korkeakoulujen edustajat koululle)