Tavoite
Työpajan tavoitteena on, että opettajat saavat tietoa erilaisista yhteistyömahdollisuuksista ja suunnittelevat, miten kansainvälisyys, korkeakoulu ja työelämäyhteistyö saadaan osaksi opetustyötä lukuvuoden aikana.
Workshopilla valmistaudutaan uuteen opetussuunnitelmaan (LOPS202) ja tuetaan opettajia opetussuunnitelman mukaisessa ohjaustehtävässä. Samalla varmistetaan, että kaikki Helsingin kaupungin lukioiden opiskelijat pääsevät osalliseksi korkeakoulu- ja työelämäyhteistyöstä sekä kansainvälisyydestä.
Mitä tehdään?
Kussakin kaupungin lukiossa järjestetään opettajille työpaja syksyn 2020 aikana. Työpajan kesto on 1,5-2 tuntia. Työpajoja vetävät Helena Antikainen Korkeakouluyhteistyömallin luominen Helsinkiin –hankkeesta, Piritta Ekroth Tunne työ 2.0 –hankkeesta ja kansainvälisyyden pedagoginen asiantuntija Eerika Kantonen.
Workshopissa kuullaan, mitä korkeakoulu- ja työelämäyhteistyömuotoja on kehitetty hankkeissa, ja mitä malleja kansainvälisyyteen voidaan rakentaa matkustusrajoituksista huolimatta. Lisäksi opettajat suunnittelevat omaa opetustaan teemoissa ja jakavat ideoita ja hyviä käytäntöjä toisilleen.
Kuvassa Piritta Ekroth ja Eerika Kantonen onnistuneen työpajan jälkeen Alppilan lukiossa. Kuva: Heidi Hannikainen.
Plussat
Ensimmäisestä työpajasta saatiin opettajakunnalta positiivista palautetta. Työpaja koettiin käytännönläheiseksi ja omaa työtä tukevaksi.
”Ruusuja kouluttajille, hyvä lyhyt koulutus tähän lukuvuoden alkuun” opettaja Alppilan lukio.
”Kiitos paljon, meillä on tyytyväisiä opettajia – koulutusta pidettiin oikein onnistuneena.” Alppilan lukion rehtori Susanna Kalmari.
Työpaja valmistaa opettajia uuteen opetussuunnitelmaan (LOPS2021).
Työpajojen avulla jalkautetaan tehokkaasti hankkeissa tehtyä työtä kaikkiin kaupungin lukioihin.
Teemat liittyvät kiinteästi toisiinsa ja yhteisen työpajan avulla voidaan käyttää sekä hankkeiden että opettajien resursseja tehokkaasti ja saada synergiaetuja.