Tralla.fi:n kokoamia kesävinkkejä

Tralla.fi toivottaa onnea kaikille koulunsa päättäneille ja toivottaa hyvää kesää jo lomansa aloittaneille.

Kesällä on tärkeää lomailla ja rentoutua lukuvuoden jälkeen. Poikkeuksellisen koronakevään jälkeen on tärkeää levätä. Jos kuitenkin tiedät lapsen tai nuoren, joka kaipaa hyödyllistä kesäpuuhaa tai koronatilanteen takia jäi ilman kesätöitä, Tralla.fi kokosi vielä yhteen vinkkejä, jolla kehittää mm. yrittäjämäisiä valmiuksia kesän aikana. Panostus tulevaisuuteen kannattaa aina.

Kesätöistä sekä vinkkejä ja työkaluja työnhakemiseen 

Kesätöitä kannattaa kysyä vielä kesälläkin. Kannattaa myös sanoa ääneen tuttaville ja eri verkostoissa kiinnostuksesta ja halusta tehdä kesätöitä. Vielä kesälläkin voi löytyä piilokesätyöpaikka. Pohdi myös, onko sinulla jotain osaamista, jota voisit tarjota laskuttamalla laskutuspalvelun kautta vai haluaisitko kokeilla yrittäjyyttä pienimuotoisesti esimerkiksi 4H-yrityksen kautta?

Myös CV:n ja työnhakemuksen kirjoittamista on hyödyllistä harjoitella aina, vaikka kesätyöpaikka ei tärppäisikään tai kesän suunnitelmat olisivatkin jo selvät. Kannattaa myös selvittää, voiko omassa oppilaitoksessa saada esimerkiksi hyväksi luettua osaamista, jota on kesän aikana kartuttanut kesätöillä tai muulla aktiivisuudella, kuten vapaaehtoistyöllä tai itseopiskelulla. Esimerkiksi Ohjaamot järjestävät nuorille mm. kesäkuussa erilaisia CV-pajoja tai työnhakuinfoja online-työpajoina. Näistä kannattaa katsoa tietoa esimerkiksi oman kaupungin Ohjaamon somekanavista.

Linkkivinkkejä:


Omaan tulevaisuuteen ja oppimiseen panostaen

Omaan tulevaisuuteen voi panostaa myös tekemällä muutakin kuin kesätöitä. Kannattaa tutustua erilaisten järjestöjen tarjontaan kesälläkin koronatilanteesta huolimatta. Järjestö- ja vapaaehtoistyö on erinomainen tapa kehittää työelämässä tarvittavia taitoja. Osa järjestöistä saattaa tarjota toimintaa myös etänä verkossa tai esimerkiksi somekanavilla koronatilanteesta huolimatta.  

Järjestöjä, vapaaehtoistoimintaa ja muuta kesätoimintaa:

Esimerkkejä Trallan tarjoamista peleistä, sovelluksista ja tehtävistä eri-ikäisille:


Opiskeluvinkkejä:

Kesäkuussa mm. Google Digital Carage järjestää webinaareja erilaisista mielenkiintoisista aiheista, kuten yrityksen markkinoinnista ja mainonnasta, yrityksen somekanavista sekä tietoiskun tekoälystä. Alla muita vinkkejä opiskeluun.

Myös esimerkiksi hygieniapassin, anniskelupassin tai järjestyksenvalvojakortin suorittamisesta voi olla tulevaisuudessa apua tulevaisuudessa ja työnhaussa.

Tralla.fi toivottaa kaikille antoisia kesähetkiä!

Liitetyt materiaalit

4H-yritys

YES Talk -podcast