Tralla.fi:n kesävinkit

Tralla.fi:n onnentoivotukset kaikille koulunsa päättäneille! Toivotamme lisäksi antoisia kesähetkiä kaikille!

 

Lukuvuosi on ollut poikkeuksellinen ja kesällä onkin tärkeää muistaa levätä ja lomailla. Jos kuitenkin tiedät lapsen tai nuoren, joka kaipaa hyödyllistä kesäpuuhaa tai on jäänyt ilman kesätöitä, Tralla.fi kokosi vielä yhteen vinkkejä, joilla kehittää yrittäjämäisiä valmiuksia kesän aikana.

 

 

Kesätyöt ja vinkit työnhakemiseen

Kesätöiden suhteen kannattaa olla aktiviinen vielä kesälläkin. Kannattaa rohkeasti kertoa tuttaville ja omille verkostoilleen halustaan tehdä kesällä töitä. Piilotyöpaikkoja saattaa hyvinkin löytyä kesällä. Pohdi myös, onko sinulla jotain osaamista, jota voisit tarjota laskuttamalla laskutuspalvelun kautta vai haluaisitko kokeilla yrittäjyyttä pienimuotoisesti esimerkiksi 4H-yrityksen kautta? Myös CV:n ja työnhakemuksen kirjoittamista on hyödyllistä harjoitella aina, vaikka kesätyöpaikka ei tärppäisikään tai kesän suunnitelmat olisivatkin jo selvät.

Linkkivinkit:

 

Omaan tulevaisuuteen ja oppimiseen panostaen

Omaan tulevaisuuteen voi panostaa myös tekemällä muutakin kuin kesätöitä. Järjestö- ja vapaaehtoistyö on erinomainen tapa kehittää työelämässä tarvittavia taitoja. Moni järjestö järjestää toimintaa myös verkossa.

Kannattaa myös selvittää, voiko omassa oppilaitoksessa saada esimerkiksi hyväksi luettua osaamista, jota on kesän aikana kartuttanut kesätöillä tai muulla aktiivisuudella. Myös esimerkiksi hygieniapassin, anniskelupassin tai ensiapukoulutuksen suorittamisesta voi olla apua tulevaisuudessa ja työnhaussa.

Itseään voi kehittää kuuntelemalla vaikka kiinnostavia podcasteja.

Järjestöjä, vapaaehtoistoimintaa ja muuta kesätoimintaa:

 

Opiskeluvinkkejä:

 

Trallasta löytyvää kesätekemistä eri-ikäisille:

 

 

Liitetyt materiaalit

Väritä yritysunelma

4H-yritys