Takuusäätiön materiaaleilla oman talouden osaajaksi

Takuusäätiön materiaalien avulla voi rakentaa pohjaa yrittäjyystaidoille opettelemalla oman talouden ja rahankäytön hallintaa. Materiaaleja voi hyödyntää niin opetuksessa kuin erilaisissa nuorten ohjaustilanteissa. Materiaalit sopivat parhaiten yläkouluun ja toiselle asteelle sekä korkeakouluihin.

Penno.fi budjetointisovelluksen avulla voi harjoitella oman talouden suunnittelua. Penno on erityisen hyvä taloudellisen tilanteen kartoittamiseen silloin kun on epävarma siitä, mihin rahat kuluvat. Pennosta on myös paperinen versio, Penno-työkirja.

Mitä eläminen maksaa -materiaalit esittelevät lompakkoa ja ympäristöä säästävät viitebudjetit eri elämäntilanteisiin. Viitebudjetit herättelevät ajattelemaan omaa kulutusta ja tekevät näkyväksi elämisen eri osa-alueisiin kuluvat rahasummat.

Takuusäätiön materiaaleista löydät myös muun muassa nopeita testejä rahankäytöstä ja kuluttamisesta. Ostatko fiiliksellä vai tarpeeseen? -testi toimii hyvänä herättelynä oman kuluttamisen kestävyyteen ja antaa erilaisille shoppailijoille vinkkejä kestävämpään kuluttamiseen ja omien menojen seurantaan.

Tutustu Takuusäätiön kaikkiin Tralla.fi -materiaaleihin täällä.

Takuusäätiö on kotitalouksien arjen raha-asioiden asiantuntija, joka auttaa ihmisiä ottamaan oman taloutensa haltuun.

Liitetyt materiaalit

Testaa oman taloutesi tila

Penno-työkirja

Penno.fi budjetointisovellus