Rewitellen-käsikirja kasvatusalan ammattilaisille kiertotalousyrittäjyyden edistämiseksi

ReWitellen -käsikirja
– kattava työkalupakki kiertotalousosaajien valmentamiseen

 

ReWitellen -käsikirja on tuotettu osana Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n ja Jyvässeudun 4H-yhdistyksen yhteistä kansainvälistä ReWi Visions -hanketta. Hankkeen tavoitteena on nuorten tulevaisuuden yrittäjyys- ja työelämätaitojen vahvistaminen kestävän elämäntavan, kiertotalouden ja heidän paikallis-yhteisöjensä näkökulmasta.

ReWitellen -käsikirja avaa mahdollisuuden merkitykselliselle dialogille nuorten kanssa tulevaisuuden maailmasta. Se toimii kiertotalouteen liittyvien valmennuksien ja kurssien järjestämisen oppaana. Käsikirjan työkalupakki sopii sovellettavaksi eri koulutusaloilla sekä järjestökentällä.

Pääset lataamaan käsikirjan täältä.

Rewitellen-käsikirja sisältää:

  • testattuja menetelmiä kestävän kehityksen ja yrittäjyyden edistämiseksi
  • työkaluja valmennusten suunnitteluun ja ohjaamiseen
  • pohjustusta kiertotalouteen ja sen merkitykseen opetussektorille ja nuorisotoimijoille
  • inspiraatiota esimerkeistä nuorten perustamista yrityksistä

Webinaarit kiertotalousyrittäjyydestä

 

ReWi Visions -hanke järjestää myös kevään 2021 aikana kaksi samansisällöistä webinaaria, joissa jaetaan kokemuksia ja vinkkejä kiertotalouteen liittyvien valmennuksien ja kurssien suunnitteluun ja järjestämiseen. Webinaarit on tarkoitettu kasvatus- ja opetusalan sekä nuorisotyön toimijoille.

Webinaarit järjestetään verkkoseminaarina Teams alustalla keskiviikkona 10.3.2021 klo 8.30-10.00 sekä tiistaina 27.4.2021 klo 14.00-15.30. Pääset ilmoittautumaan mukaan webinaareihin tästä.

 

ReWi Visions -hankkeessa vahvistetaan nuorten yrittäjyys- ja työelämätaitoja erilaisilla valmennuksilla. Hanketta rahoittaa Leader JyväsRiihi ry EU:n maaseuturahastosta. ReWi-sana tulee englanninkielen sanoista Resource Wisdom, joka tarkoittaa suomeksi resurssiviisautta. Hanke on syntynyt nuorten itsensä sanoittamista tulevaisuuden kiinnostavista teemoista, joita ovat kestävä kehitys, kiertotalous, hyvinvointi ja työllistyminen.

Lisää tietoa hankkeesta ja käsikirjasta löydät täältä.