Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

 

Yrittäjyyskasvatuksen polku -hankkeen suojelija presidentti Sauli Niinistö pitää hienona, että Tralla-palvelu on koonnut yhteen yrittäjyyskasvatuksen materiaalit opettajien tueksi.

– Onnistumiset oppilaan koulutiellä voivat olla kimmokkeena loppuelämän opiskelu- ja urapolulle. Yrittäjyyskasvatuksessa korostuvat kokeileminen ja toiminnallisuus, minkä vuoksi se voi antaa uudenlaisia onnistumisen kokemuksia. Yrittäjämäinen toiminta on vastuunottoa ja kokonaisuuksien hallintaa, jatkuvaa kehittymistä ja innovointia. Nämä ominaisuudet ovat tarpeen myös muilla elämän osa-alueilla, presidentti Niinistö toteaa tervehdyksessään.

Tasavallan presidentin tervehdys

Minulla on ollut tilaisuus tutustua Yrittäjyyskasvatuksen polku -hankkeeseen ja sen tuloksena luotuun Tralla-palveluun. On hienoa, että Tralla-palvelu on koonnut yhteen yrittäjyyskasvatuksen materiaalit opettajien tueksi. 

Onnistumiset oppilaan koulutiellä voivat olla kimmokkeena loppuelämän opiskelu- ja urapolulle. Yrittäjyyskasvatuksessa korostuvat kokeileminen ja toiminnallisuus, minkä vuoksi se voi antaa uudenlaisia onnistumisen kokemuksia. Yrittäjämäinen toiminta on vastuunottoa ja kokonaisuuksien hallintaa, jatkuvaa kehittymistä ja innovointia. Nämä ominaisuudet ovat tarpeen myös muilla elämän osa-alueilla. 

Olen ilolla seurannut suomalaisten nuorten yrittäjyysasenteiden ja yrittäjyyden myönteistä kehittymistä. Tällä hetkellä syntyy jatkuvasti myös uusia, uudisraivaajia kaipaavia aloja. Yrittäjyyden kautta voi löytää oman paikkansa työelämässä. Yrittäjyys voi hyvin kehittyä omasta harrastuksesta tai muusta kiinnostuksen kohteesta. Laadukas koulutus ja mahdollisuus oppia uutta innostavat unelmien toteuttamiseen. 

Toivon hankkeelle ja sen kautta maamme nuorille parasta menestystä. 

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti

Lue tiedote.