Kun olet kirjautuneena Trallaan omalle tilillesi, voit jakaa palvelussa omia sisältöjä. Jos et ole vielä rekisteröitynyt, katso ohjeet tilin luomiseen tästä.

Mitä sisältöjä Trallassa voi ja kannattaa jakaa? Voit jakaa Trallaan yhden tai useamman oman yrittäjyyskasvatuksen materiaalisi tai mallisi. Se voi olla esimerkiksi opetusmenetelmä, oppimisympäristö, materiaali, hanke tai vaikka uusi kokeilu – mikä tahansa, josta uskot olevan hyötyä muillekin!

Kerro hyvistä omista malleista muille – näin luot oman julkaisun Trallaan

Kun klikkaat profiilisivultasi ”Luo ja muokkaa omia julkaisuja” -nappia, sinulle aukeaa näkymä, josta näet mahdolliset jo lisäämäsi julkaisut eli tuotekortit. Uuden tuotekortin voit lisätä klikkaamalla ”Lisää uusi” -nappia.

  • Sinulle aukeaa näkymä, johon pääset lisäämään tuotekortin otsikon/nimen, lyhyen johdannon eli ingressin sekä kuvauksen materiaalistasi tai kokeilustasi. Lisäksi voit merkitä, onko tuote maksullinen ja lisätä linkin sivustolle, josta lukija löytää lisätietoja.
  • Muista kirjoittaa kuvaus selkeästi, jotta lukija saa ymmärryksen siitä, mistä on kyse ja miten hän voi käyttää materiaalia omassa työssään. Voit katsoa mallia esimerkiksi YES-verkoston tuotekorteista.
  • Yhteystiedot-sarakkeeseen voit kirjoittaa yhden tai useamman kontaktihenkilön yhteystiedot, joilta voi kysyä lisätietoja.

Määrittele sisältöösi löydettävyyttä helpottavat hakuasetukset

Tuotekortin näkymän oikeasta laidasta pääset tekemään sisällösi löytymistä helpottavat määrittelyt:

  • Kategoriat: valitse näistä 1–2 ylätason kategoriaa, joihin materiaalisi liittyy. Tämä auttaa materiaalisi löytymistä Trallassa tehdyissä hauissa.
  • Tavoitteet: valitse enintään kolme valmiutta, joita materiaalisi kehittää. 
  • Kouluasteet ja oppiaineet: valitse ne, joille materiaalisi soveltuu. Mikäli materiaali soveltuu kaikille, valitse ”Kaikki kouluasteet” tai ”Kaikki oppiaineet”.
  • Kestot/laajuudet: merkitse, mikä on materiaalisi, palvelun, mallin tai kokeilun kesto tai laajuus. Voit valita useamman.

 

Voit myös lisätä materiaalillesi kuvan, joka on PNG- tai JPEG-muodossa. Kuvan saat lisättyä oikean laidan kohdasta ”Artikkelikuva”. Muista, että sinulla on oltava tekijänoikeus käyttämääsi kuvamateriaaliin ja lupa kuvan julkaisuun! Kuva ei ole pakollinen.

Lopuksi julkaise tuotekortti: Palaa sivun yläreunaan ja klikkaa sivun oikeassa reunassa olevaa sinistä nappia ”Julkaise”. Materiaalisi on nyt lisätty Trallaan!