LUT-yliopiston arviointityökalu ja koulutus yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen

LUT-yliopisto on kehittänyt MTEE -arviointityökalun ja EntreCompEdu -koulutuksen, joiden avulla pääset arvioimaan ja kehittämään yrittäjyyskasvatuksen osaamistasi.

 

Uudistettu MTEE – arvioi yrittäjyyskasvatustasi

 

MTEE

MTEE on LUT-yliopiston laatima itsearviointityökalu perus- ja toisen asteen opettajille sekä rehtoreille. Työkalun avulla voit helposti itsearvioida ja kehittää toimintaasi yrittäjyyskasvattajana.

MTEE:hen vastaaminen vie aikaa vajaat 10 minuuttia. Vastaamisen jälkeen saat välittömästi palautteen yrittäjyyskasvatustoimistasi sekä vinkkejä tulevaisuuteen.

Mittaristo löytyy https://mittaristo.lut.fi/. Vastaaminen tapahtuu anonyymisti, mutta pystyäksesi seuraamaan kehittymistäsi sinun tulee luoda itsellesi käyttäjäprofiili -> aloita kohdasta ”rekisteröidy”

 

Tule mukaan EntreCompEdu – yrittäjyyskasvatusta opettajille kurssille

 

EntreCompEdu on perus- ja toisen asteen opettajille mukaan lukien ammatillisen koulutuksen opettajat suunnattu yrittäjyyskasvatuksen verkkokoulutusohjelma. LUT-yliopisto on suunnitellut ja toteuttanut koulutusohjelman sisällön yhdessä asiantuntijoiden kanssa kuudesta Euroopan maasta.

EntreCompEdu-yrittäjyyskasvatusta opettajille -koulutusohjelma on verkkototeutuksena viiden moduuliin kokonaisuus. Se koostuu yrittäjyyskasvatuksen perusteista ja antaa vinkkejä, miten suunnitella, toteuttaa ja arvioida yrittäjyyskasvatusta omassa opetuksessaan.

Ohjelma on maksuton ja tässä vaiheessa avoinna 30.3.2021 asti. Kurssille voi osallistua omaan tahtiinsa. Kurssin suoritus vie arviolta 28 tuntia aikaa, ja kurssin suorittanut saa yrittäjyyskasvatuksen osaamismerkin.

Lisätiedot:
Lea Oksanen
LUT-yliopiston tutkija
lea.oksanen@lut.fi
https://entrecompedu.eu/

EntreCompEdu-esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=eE4z1D2uDv4&feature=emb_logo