Kesällä yrityksen perustaminen on mahdollisuus perinteisen kesätyön rinnalle

Kesällä yrityksen perustaminen on nuorten mieleen

 

Tänä kesänä perinteisen kesätyön rinnalle on nuorilta tullut ilahduttavan paljon innokkuutta perustaa oma yritys. Trallan kumppanit ovat huomanneet nuorten innostuksen yrittäjyyteen kesän aikana ja auttavatkin nuoria heidän yrittäjyystaipaleensa aikana.

  • Talous ja Nuoret TATin maksuton Kesäyrittäjä-ohjelma on tänä keväänä kerännyt ennätysmäärän innokkaita kesäyrittäjiä ja ohjelma onkin lähtenyt jo hienosti käyntiin. TATin kesäyrittäjäkampanjaa toteutetaan tänä vuonna Oulussa, Helsingissä, Iisalmella, Espoossa, Raumalla, Turussa ja Vantaalla. Uutuutena on tullut myös kesäyrittäjädigi-ohjelma, jonka avulla nuoret voivat kokeilla yrittäjyyttä mistä päin suomea tahansa.
  • 4H tarjoaa pääkaupunkiseudulla Helsingissä ja Vantaalla Yrityskesä-ohjelmaa, jonka tarkoituksena on tarjota nuorille ohjausta yrittäjyyteen kesän ajan. Yrityskesä-ohjelmassa nuorten tavoitteena on nuoret perustavat yritys ja kokeilla yrittäjyyttä kesätyönä tai harrastuksena. 4H:lla on käynnissä lisäksi Kadonneen kesätyön metsästys-kampanja nuorten kesätyöllistymisen tukemiseksi.
  • NY Kesäyrittäjyys tarjoaa nuorille mahdollisuuden luoda kesätyön yrittäjyyden avulla.  Ohjelma tarjoaa nuorille mahdollisuuden työllistää itsensä omassa NY-yrityksessä kesän ajaksi ja ansaita samalla rahaa. Tätä varten NY on kehittänyt nuorten avuksi NY Kesäyrittäjä-oppaan.

 

Trallan kumppaneiden lisäksi myös useat kunnat ovat ilahduttavasti huomanneet nuorten kiinnostuksen kesäyrittäjyyttä kohtaan ja tarjoavatkin perinteisen kesätyösetelin rinnalle kesäyrittäjäseteliä. Kesäyrittäjäsetelin mahdollisuutta nuoret voivat tiedustella omasta asuinkunnastaan.