Tuotekortin julkaiseminen Tralla-tilin kautta

1

Kun olet luonut Tralla-tilin, kirjautunut palveluun ja päässyt omaan Tralla-profiiliin, voit jakaa omia sisältöjä luomalla tuotekortin.

Jakamasi sisältö voi olla esimerkiksi yrittäjyyskasvatuksen opetusmenetelmä, valmis opetusmateriaali, peli, sovellus tai tehtävä – mikä tahansa, josta uskot olevan hyötyä lasten ja nuorten yrittäjyystaitojen kehittämiseen.

2

Kun klikkaat profiilisivultasi Lisää tuotekortti-nappia, sinulle aukeaa lomake, johon voit täyttää tuotekortin tiedot.

3

Tuotekorttilomakkeessa sinua pyydetään ensin lisäämään tuotekortin otsikko, lyhyt johdanto eli ingressi sekä kuvaus materiaalistasi tai kokeilustasi.

Huom. Muista kirjoittaa kuvaus riittävän selkeästi ja napakasti, jotta lukija saa heti ymmärryksen siitä, mistä on kyse ja miten hän voi käyttää materiaalia omassa työssään.

Lisää media-napista voit lisätä halutessasi esim. kuvamateriaalia tuotekortin kuvaukseen. Teksti-editorin kautta voit upottaa videon kuvaukseen käyttämällä videon upotuslinkkiä.

Seuraavaksi voit merkitä, onko tuote maksullinen.

Tutustu lisää-linkkiin lisätään linkki verkkosivuille, pdf-materiaaliin, pilvikansioon, blogiin, videoon tai muuhun materiaaliin, josta löytyy varsinainen materiaali tai lisätietoa jakamastasi sisällöstä.

Lomakkeen Miten toimitaan? -kohtaan voit lisätä tarkemmat toimintaohjeet tai askelmerkit, miten lähteä liikkeelle esim. materiaalin, mallin tai pelin kanssa. Lisää rivi-napilla saat aina lisättyä toimintaohjeet numero kerrallaan. Lisää siis toimintaohjeen vaihe tai askel aina omalle rivilleen. 

Esim.

  • Katso yrittäjyysvideo oppilaidesi kanssa ja pyydä jokaista pohtimaan 1-3. kysymystä, joita videon aikana tulee esille.
  • Videomateriaali.
  • Jaa oppilaat pienempiin porinaryhmiin ja pyydä ryhmiä keskustelemaan kysymyksistä, joita videon pohjalta nousi esille.

Pyydämme, että lisäät yhteystiedot-sarakkeisiin vähintään nimesi, jotta  sinuun voidaan olla tarvittaessa yhteydessä ja kysyä lisätietoja.

Oikeasta reunasta pääset määrittelemään, miten tuotekorttisi löydetään Tralla-palvelun hakukoneen kautta esim. osaamistavoitteen, koulutusasteen tai oppiaineiden perusteella. Valitse tuotekorttiasi mahdollisimman hyvin kuvaavat hakukriteerit ja seuraa jokaisen hakukriteerin kohdalla olevia ohjeita (kuva alla).

Voit myös lisätä tuotekorttiisi kuvan, joka on PNG- tai JPEG-muodossa. Kuvan saat lisättyä oikean alalaidan kohdasta Artikkelikuva (kuva alla). Huom. muista, että sinulla on oltava tekijänoikeus käyttämääsi kuvamateriaaliin ja lupa kuvan julkaisuun! Jos julkaiset kuvan, katso, että se on riittävän ison kokoinen (väh. 800X800 pikseliä).

Kuva ei ole pakollinen.

4

Muista lopuksi julkaista tuotekorttisi! Palaa sivun oikeaan yläreunaan ja klikkaa sivun oikeassa reunassa olevaa sinistä nappia Julkaise (kuva alla).

Kiitos! Tuotekorttisi on julkaistu Trallassa.