Info

1

Mikä on Tralla.fi?

Mikä on Tralla.fi?

Tralla.fi on Yksityisyrittäjäin Säätiön omistama ja Talous ja nuoret TATin sekä Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) ylläpitämä maksuton palvelu opettajille ja yrittäjyyskasvatuksen toimijoille.

Yrittäjyyskasvatuksen työkalupakki Tralla on palvellut opettajia ja yrittäjyyskasvatuksen toimijoita kokoamalla maksuttomia ja monipuolisia sisältöjä opetuksen tueksi helppokäyttöisesti ja innostavasti.

Tralla.fi-sivusto on lakkautettu vuoden 2022 lopussa. 

Kaikkiin Trallassa julkaistuihin sisältöihin ehtii vielä maaliskuuhun 2023 saakka tutustumaan vapaasti. Mikäli Trallassa on tuotekortteja, joita haluat tallentaa itsellesi, onnistuu se helposti sivustolle rakennetun tuotekorttien tulostustyökalun avulla; avaa haluamasi tuotekortti ja klikkaa ”Lataa kuvana”. Tuotekortti tallentuu laitteellesi png-tiedostona.

Trallasta löytyy eri oppiaineisiin muun muassa erilaisia valmiita tehtäviä, ideoita hyvistä käytännöistä, videoita sekä vinkkejä erilaisista peleistä ja sovelluksista, jotka kehittävät yrittäjyysosaamista.

Osa materiaaleista soveltuu myös hyvin etäopiskeluun.

Tralla-palvelussa:

  • Monenlaista materiaalia yrittäjyystaitojen kehittämiseen varhaiskasvatuksesta korkea-asteelle
  • Hakukone, jonka avulla materiaalia voi etsiä esimerkiksi oppiainekohtaisesti
  • Ajankohtaista tietoa yrittäjyyskasvatuksesta ja yrittäjyyskasvatuksen toimijoista
  • Mahdollisuus jakaa hyviä käytäntöjä ja kerätä omia suosikkeja talteen


Taustaa

 

Tralla.fi on syntynyt osana Yksityisyrittäjäin Säätiön ja Valtakunnallisen YES ry:n Yrittäjyyskasvatuksen polku -hanketta (2017-2019), jonka tavoitteena on ollut tukea oppilaitosten johdonmukaista ja tavoitteellista yrittäjyyskasvatusta. Tralla-palvelun kehittämisessä on huomioitu muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriön Yrittäjyyskasvatuksen linjaukset 2017, Euroopan Unionin EntreComp-viitekehys eli Entrepreneurship Competence Framework, opetussuunnitelmat ja muut strategiat, jotka ohjaavat koulutusta yrittäjyyden näkökulmasta. Trallan kehittämiseen on osallistunut asiantuntijana Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT.

2

Tralla.fi:n yhteistyökumppanit

Tralla.fi:tä on ollut yhteistyössä toteuttamassa: