Info

1

Mikä on Tralla.fi?

Mikä on Tralla.fi?

 

Tralla.fi on Yksityisyrittäjäin Säätiön omistama ja Talous ja nuoret TATin sekä Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) ylläpitämä maksuton palvelu opettajille ja yrittäjyyskasvatuksen toimijoille.

Yrittäjyyskasvatuksen työkalupakki Tralla on palvellut opettajia ja yrittäjyyskasvatuksen toimijoita kokoamalla maksuttomia ja monipuolisia sisältöjä opetuksen tueksi helppokäyttöisesti ja innostavasti.

Tralla.fi-sivusto lakkautetaan vuoden 2022 lopussa. 

Kaikkiin Trallassa julkaistuihin sisältöihin ehtii vielä loppuvuoden ajan tutustumaan vapaasti. Mikäli Trallassa on tuotekortteja, joita haluat tallentaa itsellesi, onnistuu se helposti sivustolle rakennetun tuotekorttien tulostustyökalun avulla; avaa haluamasi tuotekortti ja klikkaa ”Lataa kuvana”. Tuotekortti tallentuu laitteellesi png-tiedostona.

 

Tralla-palvelussa:

 

  • Monenlaista materiaalia yrittäjyystaitojen kehittämiseen varhaiskasvatuksesta korkea-asteelle
  • Trallasta löytyy mm. erilaisia valmiita tehtäviä, ideoita hyvistä käytännöistä, videoita sekä vinkkejä erilaisista peleistä ja sovelluksista, jotka kehittävät yrittäjyysosaamista.
  • Hakukone, jonka avulla materiaalia voi etsiä esimerkiksi oppiainekohtaisesti
  • Ajankohtaista tietoa yrittäjyyskasvatuksesta ja yrittäjyyskasvatuksen toimijoista
  • Mahdollisuus jakaa hyviä käytäntöjä ja kerätä omia suosikkeja talteen


Taustaa

 

Tralla.fi on syntynyt osana Yksityisyrittäjäin Säätiön ja Valtakunnallisen YES ry:n Yrittäjyyskasvatuksen polku -hanketta (2017-2019), jonka tavoitteena on ollut tukea oppilaitosten johdonmukaista ja tavoitteellista yrittäjyyskasvatusta. Tralla-palvelun kehittämisessä on huomioitu muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriön Yrittäjyyskasvatuksen linjaukset 2017, Euroopan Unionin EntreComp-viitekehys eli Entrepreneurship Competence Framework, opetussuunnitelmat ja muut strategiat, jotka ohjaavat koulutusta yrittäjyyden näkökulmasta. Trallan kehittämiseen on osallistunut asiantuntijana Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT.

2

Miten Tralla.fi toimii?

Miten Tralla.fi toimii?

 

Tralla.fi-palvelussa on tuotekortteja, jotka sisältävät Suomen yrittäjyyskasvatuksen eri toimijoiden ja muiden Trallan käyttäjien lisäämiä hyviä yrittäjyyskasvatuksen käytäntöjä, materiaaleja tai malleja. Tuotekortteja voi hakea ja selailla helppokäyttöisen hakukoneen avulla.

Trallassa voit paitsi tutustua yrittäjyyskasvatuksen malleihin ja löytää omaan opetukseesi sopivia sisältöjä, myös toimia itse tuotekorttien julkaisijana.

Voit julkaista tuotekortteja Tralla-palvelussa ilman kirjautumista tai kirjautumalla omaan Tralla-tiliin.

Ennen oman materiaalin jakamista ja tuotekortin luomista on kuitenkin tärkeä huolehtia materiaalin tekijänoikeuksista ja valokuvien kuvausluvista.

Alla ohjeet Trallan käyttöön.

 

Luo tuotekortti Tralla.fi-palvelussa ilman kirjautumista

1

Klikkaa Tralla.fi-sivun oikeassa yläkulmassa olevaa + -ikonia (kuva alla), josta pääset luomaan tuotekortin.

2

Eteesi aukeaa tuotekorttilomake, jonka avulla voit julkaista yrittäjyyskasvatuksen sisältöjä ilman kirjautumista. Täytä kaikki lomakkeen kohdat ja lisää yhteystietosi. Huolehdithan, että sinulla on tekijänoikeudet kunnossa ja lupa julkaista jakamasi sisältö Tralla.fi-palveluun.

3

Lomakkeella lähetetty tuotekortti julkaistaan palvelussa vasta, kun Trallan ylläpito on tarkistanut tuotekortin. 

Mikäli haluat jälkikäteen muokata lähettämääsi tuotekorttia, sinun tarvitsee kirjautua Tralla.fi-palveluun. Kirjautumisohjeet palveluun löydät alta.


 

Kirjautumalla Tralla-palveluun saat käyttöösi lisää ominaisuuksia 

 

Kirjautumalla palveluun oman Tralla-tilin kautta, voit:

  • jakaa omia sisältöjä ja luoda sekä muokata tuotekortteja
  • merkitä suosikki-tuotekortteja talteen muiden sisällöistä
  • seurata muita käyttäjiä

Alla kirjautumisohjeet palveluun.


 

Näin luot itsellesi Tralla-tilin:

1

Klikkaa Tralla.fi-palvelun oikeassa ylälaidassa olevaa Kirjaudu sisään -ikonia (kuva alla).

2

Paina tämän jälkeen Rekisteröidy (kuva alla).

3

Täytä omat tietosi (valitsemasi käyttäjätunnus, sähköpostiosoitteesi, organisaatiosi ja paikkakunta), anna lupa tietojesi tallentamiseen ja klikkaa ”Rekisteröidy” (kuva alla).

4

Saat rekisteröityessäsi käyttämääsi sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin, jossa on ohjeet käyttäjätilisi käyttöönottamiseen. Jos et saa sähköpostiviestiä, tarkista varoiksi sähköpostisi roskapostikansio. Ongelmatilanteissa ole yhteydessä: info@tralla.fi

5

Tilisi on nyt luotu. Kun kirjaudut ensimmäisen kerran sisään, pääset muokkaamaan profiiliasi ja voit halutessasi lisätä oman valokuvasi ja esittelytekstin itsestäsi.


 

Klikkaa ohjeet Tralla-tilin käyttöön ja tuotekortin julkaisemiseen.