Eläydy yrittäjätarinoihin ja väritä yritysunelmia yhdessä lasten tai nuorten kanssa

Jokainen yritys on omanlaisensa ja jokainen yrittäjä on lähtenyt liikkeelle erilaisista lähtökohdista. Yksi on tehnyt harrastuksesta itselleen työn, toinen yrittää sivutoimisesti päivätyön ohella ja kolmas on lähtenyt sisarensa kanssa jatkamaan isänsä yritystoimintaa. Tarinoiden joukossa on merkittävänä hahmona yritysneuvoja, joka auttaa yrittäjyyttä suunnittelevia perustamaan kestäviä yrityksiä.

Suomen Uusyrityskeskukset on julkaissut Yritysunelmaväritystehtävät, jotka löytyvät nyt Trallasta. Tehtävät sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin. Tehtäviä voidaan hyödyntää yrittäjyyskasvatuksen materiaalina. Väritettäviä yritystarinoita on yhdeksän erilaista ja jokaisen väritystehtävän mukana on tarinaan liittyviä kysymyksiä, joita voi pohtia esimerkiksi ryhmässä värittämisen lomassa.


Halusimme koota väritystehtävistä kokonaisuuden, joka osoittaa, että yrittäjäksi voi päätyä hyvin monella tapaa. Yrittäjyys on monen lapsen ja nuoren tulevaisuutta ja olisi hienoa, jos he tietäisivät jo varhaisessa vaiheessa, että yrityksen perustamiseen on saatavilla maksutonta ja puolueetonta apua, toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n viestintäsuunnittelija Minna Yläkangas.

Väritettyjä kuvia voi vapaasti jakaa somessa aihetunnisteilla #yritysunelma ja #yrittäjyys. Uusyrityskeskuksen voi tägätä kuviin mukaan. Värityskuviin ja niiden käyttöön liittyvät kysymykset voi lähettää osoitteeseen minna.ylakangas(a)uusyrityskeskus.fi.

Trallasta löytyy myös muuta Suomen Uusyrityskeskuksen hyödyllistä materiaalia opetuksen tueksi. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle on kattava tietopankki niin yrittäjyyden opettamisessa kuin varsinaisen yrityksen perustamisessa. Yrittäjyysaiheisissa videoissa kerrotaan esimerkkiyrittäjien kautta asioista, joita tulee huomioida yritystoimintaa suunniteltaessa ja käynnistäessä.

 

Liitetyt materiaalit

Väritä yritysunelma